بررسی مزایای واکسن کرونا آسترازنکا
کد مطلب: ۹۹۰۹۰۲۰۴
با اعلام عملکرد مطلوب و قابل قبول واکسن کرونا شرکت آسترازنکا این شرکت نیز به سر حد خبرهای مربوط به واکسنکرونا بازگشته است. اما آنچه که واکسن ضدکرونای این شرکت را برای مخاطبان جذاب میکند، قیمت بسیار پایین و همچنین شرایط نگهداری سادهتر این واکسن در مقابل واکسنهای شرکت مادرنا و فایزر است.
واکسنهای کرونا، ناجی جهان خواهند شد؟
با اوج گرفتن کرونا، اخبار مربوط به واکسن این بیماری جذابیت زیادی برای مخاطبان در سراسر جهان پیدا کرده است.
شرکتهای فایزر و مادرنا به تازگی خبر از نتایج مثبت کارآزماییهای بالینی روی واکسن کرونا خود دادهاند.
این دو شرکت از فناوریهای مشابهی برای تولید واکسن کرونا استفاده کردند، آنها mRNA را درون نانوذرات لیپیدی قرار دادهاند تا با استفاده از mRNA بدن را وادار به تولید انتیبادی ویژه ضدکرونا کنند.
در هنام بخوانید: واکسن کرونا مدرنا به نزدیک خط پایان رسید!
واکسنی با فناوری متفاوت
در این بین، شرکت بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا (AstraZeneca) با فناوری جدیدی اقدام به توسعه واکسنضدکرونا کرده است. آسترازنکا از ویروس ضعیف شده سرماخوردگی برای تولید واکسن کرونا استفاده کرده، به طوری که پروتئینهای اسپایک روی سطح ویروس کووید ۱۹ را در ویروس ضعیف شده سرماخوردگی قرار داده و با این کار ساختاری شبیه به ویروس کووید ۱۹ تولید کرده که بدن را وادار به تولید آنتیبادی برعلیه این ویروس سرماخوردگی حامل پروتئین اسپایک کرونا میکند.
در هنام بخوانید: پایداری بینظیر واکسن کرونا CureVac!
شرایط سادهتر نگهداری در واکسن کرونا آسترازنکا
براساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت آسترازنکا ، تزریق این واکسنکرونا با دوز پایین موجب ضریب مصونیت ۷۰ درصدی در داوطلبان شده است.
در حالی اگر دوز واکسن افزایش یابد ضریب ایمنسازی به ۹۰ درصد میرسد.
این در حالی است که این ضریب برای واکسنکرونا در شرکتهای مادرنا و فایزر بالای ۹۰ است.
البته مزیت واکسن کرونا شرکت آسترازنکا شرایط سادهتر نگهداری و حمل و نقل آن است. در واکسنهای مادرنا و فایزر از mRNA استفاده میشود که بسیار آسیبپذیر و شکننده است در نتیجه نیاز به نگهداری در دمای بسیار پایین است اما هسته واکسن آسترازنکا ، براساس اطلاعات منتشر شده این شرکت، ویروی ضعیف شده سرماخوردگی است که در شرایط سادهتری نسبت به mRNA قابل نگهداری و حمل و نقل است.
به طوری که میتوان در یخچالهای معمولی تا شش ماه آن را نگهداری کرد.
قیمت پایین این واکسن کرونا
همین تفاوت فناوری به کار رفته در توسعه این واکسنها موجب اختلاف قیمت آنها نیز شده است
. واکسن کرونا شرکتهای مادرنا و فایزر در حدود ۲۰ تا ۳۰ دلار است در حالی که واکسن شرکت آسترازنکا در حدود ۳ دلار برآورد شده است.
در هنام بخوانید: sanofi و Translate Bio؛ نتایج مطالعات واکسن کرونا
قراردادهایی برای تولید انبوه
شرکت آسترازنکا به تازگی قراردادی با شرکت شنژن کانگای چین منعقد کرد.
آسترازنیکا برای تولید واکسنی به همین نام با شرکت شنژن قرارداد همکاری امضا کرد، شرکتی که یکی از برترین تولیدکنندگان واکسنساز در چین است. براساس این توافقنامه، شرکت شنژن تا پایان امسال ظرفیت تولید سالانه حداقل ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا را تضمین میکند و تا پایان سال آینده نیز این رقم را به ۲۰۰ میلیون دوز میرساند. آنها درباره امکان همکاری در بخش دیگر واکسنها نیز با هم گفتگو خواهند کرد. موسسه سرمسازی هند که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسنساز در جهان محسوب میشود نیز قراردادی با شرکت آسترازنکا به امضاء رسانده است تا در تولید واکسنکرونا با آسترازنکا همکاری کند.
البته این موسسه هندی تنها با شرکت آسترازنکا برای تولید واکسنهای ضدکرونا همکاری نمیکند!
این شرکت با شرکت نانوواکس نیز قراردادی برای تولید واکسن کرونا امضاء کرده است.
تا پیش از این، شرکت آسترازنکا توافقنامههایی نیز با شرکتهایی در آمریکا، کرهجنوبی، برزیل و بریتانیا امضا کرده است تا بتواند ظرفیت تولید واکسن کرونا را به ۲ میلیارد دوز برساند.
منبع: