آشنایی با شرکت BioNTech ، تولید کننده واکسن کرونا
کد مطلب: ۹۹۰۹۰۱۰۲
BioNTech، استارتاپ بیوتکنولوژی آلمانی است که به تازگی موفقیت واکسن مشترک خود را برای ویروس کرونا اعلام کرده است. این استارتاپ توسط مهاجرین ترک تاسیس شد. توسط شتابدهندههایی از آمریکا و آسیا مورد حمایت قرار گرفت و اکنون در Nasdaq قرار دارد.
BioNTech با همکاری شرکت داروسازی فایزر، اولین سازنده واکسن کرونا در جهان است که آزمایشهای بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. آزمایشات انجام شده بر روی هزاران داوطلب هیچ گونه نگرانی جدی در زمینه ایمنی نداشته است. احتمالا این دو شرکت در اواخر ماه جاری به دنبال مجوز استفاده اضطراری برای واکسن در ایالات متحده خواهند بود. ارزش شرکت BioNTech از زمان آغاز همه گیر شدن ویروس کرونا، از ۴.۶ میلیارد دلار در سال گذشته به ۲۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.
برای آشنایی با این شرکت بیوتکنولوژی با تیم تحریریه علمی شتابدهنده دارویی هنام همراه باشید.
لیست مقالات حوزه بیوتکنولوژی در بلاگ هنام:
- مقدمه بر دانشی که آینده را به چنگ میآورد، بیوتکنولوژی!
- سهگانهی کرونا، مقاومت آنتیبیوتیکی و بیوتکنولوژی!
- هوش مصنوعی در بیوتکنولوژی چه میکند؟
- بیوتکنولوژی و چند استارتاپ پیشرو در تولید واکسن
- استارتاپ های بیوتکنولوژی به کمک تولیدات پلاکتی میشتابند
- شرکت BioNTech ؛ غول بیوتکنولوژی دنیا
- بیوتکنولوژی و بحث داغ پلاسمای غنی از پلاکت!
- اندام تراشه در شرکت بیوتکنولوژی Mimetas
- بیوتکنولوژی و برشی از پیتزای مونوکلونال آنتیبادیها
داستان تاسیس شرکت بیوتکنولوژی BioNTech:
بنیانگذاران این شرکت آقای Uğur Şahinو همسرش Özlem Türeci هستند. هر دو مهاجرین ترک به آلمان هستند. شاهین اوگور و همسرش تورچی هر دو در حیطه پزشکی بالینی کار میکردند. این دو در یک بیمارستان آموزشی در هامبورگ با هم آشنا شدند. تحقیقات پزشکی، و به ویژه انکولوژی، علاقه مشترک آنها شد. تورچی در یک مصاحبه رسانهای گفت که حتی در روز عروسی، آنها وقت خود را برای کارهای آزمایشگاهی گذاشتند.
این زوج در سال ۲۰۰۱ وارد دنیای تجارت شدند. سپس شرکت دارویی Ganymed را با هدف تولید آنتی بادیهای ضد سرطان تاسیس کردند. این شرکت قبل از اینکه در سال ۲۰۱۶ با قیمت ۱.۴ میلیارد دلار به Astellas ژاپن فروخته شود، موفق به جذب سرمایه از MIG شد. در همان زمان، شاهین و تورچی در حال کار بر روی BioNTech بودند که در سال ۲۰۰۸ تاسیس شد. این شرکت بیوتکنولوژی اگرچه هنوز بر روی درمانهای سرطان و ایمونولوژی متمرکز است، اما تمرکز گستردهتری نسبت به Ganymed دارد. تحقیقات اولیه BioNTech به بررسی mRNA، پیام رسانی برای قرار دادن دستورالعملهای ژنتیکی در سلولها میپردازد.
رقابت بر سر ساخت واکسن:
در ژانویه، هنگامی که شاهین با مقاله علمی در مورد شیوع ویروس کرونا در ووهان روبرو شد، متوجه شد که ارتباط بین داروهای mRNA ضد سرطان و واکسنهای ویروسی mRNA چقدر کم است. بعد از آن گروه ویژه واکسن تشکیل شد و ۵۰۰ کارمند به این پروژه اعزام شدند. سپس BioNTech در مارس با Pfizer وارد همکاری در این پروژه شد. وقتی خبر واکسن منتشر شد، شاهین به رویترز گفت که این واکسن “موفقیت فوق العادهای” نشان داده است.
“این مطمئناً چیزی نیست که شما به راحتی به عنوان یک دانشمند جدی بیان کنید. اما از همان ابتدا در قلمروهای ممکن بود.“
شاهین اورگو، بنیانگذار BioNTech