نگاهی به عوامل رشد مونوکلونال آنتی بادی در بازار بیوتکنولوژی
کد مطلب: ۹۹۰۹۰۳۰۲
آنتی بادیها پروتئینهایی هستند که توسط سلولهای پلاسما در پاسخ به آنتی ژنهای خاصی تولید میشوند. از آنتی بادیها برای اهداف تشخیصی و درمانی استفاده میشود. آنتی بادیهای مونوکلونال(mAbs) ، نوعی آنتی بادی خاص هستند که از مولکولهای آنتی بادی یکسان تشکیل شدهاند و توسط یک کلون سلول یا رده سلولی تولید میشوند. آنتی بادیهای مونوکلونال در درمان انواع بیماریها، به ویژه بیماریهای خودایمنی، سرطان و بیماریهای التهابی کاربرد دارند.
آنتی بادیهای مونوکلونال تغییرات چشمگیری در بازار دارویی و بیوتکنولوژی ایجاد کردهاند. آینده این ترکیبات نیز بسیار درخشان به نظر میرسد.
برای آشنایی با بازار این مولکولهای شگفت انگیز، با تیم تحریریه علمی شتابدهنده دارویی هنام همراه باشید.
بازار محصول بیوتکنولوژی:
حضور بازیکنان جهانی و منطقهای متعددی در بازار آنتی بادیهای مونوکلونال حضور دارند. به دلیل پتانسیل رشد زیاد در این بازار، شرکتهای بیشتری در تلاش برای ورود به آن هستند. با این حال، دستورالعملهای دقیق مربوط به ساخت mAbs میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کنند. تکنولوژی، هزینه و کیفیت محصول، شرکتهای مختلف را در بازار مونوکلونال آنتی بادی از یکدیگر متمایز میکند.
از مهمترین شرکتهای تولید کننده مونوکلونال انتی بادی در سطح دنیا میتوان به Roche ، Eli Lilly ، Genentech ، Pfizer و Biogen Idec اشاره کرد.
لیست مقالات حوزه بیوتکنولوژی در بلاگ هنام:
- مقدمه بر دانشی که آینده را به چنگ میآورد، بیوتکنولوژی!
- سهگانهی کرونا، مقاومت آنتیبیوتیکی و بیوتکنولوژی!
- هوش مصنوعی در بیوتکنولوژی چه میکند؟
- بیوتکنولوژی و چند استارتاپ پیشرو در تولید واکسن
- استارتاپ های بیوتکنولوژی به کمک تولیدات پلاکتی میشتابند
- شرکت BioNTech ؛ غول بیوتکنولوژی دنیا
- بیوتکنولوژی و بحث داغ پلاسمای غنی از پلاکت!
- اندام تراشه در شرکت بیوتکنولوژی Mimetas
- بیوتکنولوژی و برشی از پیتزای مونوکلونال آنتیبادیها
عوامل رشد در بازار مونوکلونال آنتی بادی:
عامل رشد بازار جهانی آنتی بادی مونوکلونال شیوع فزاینده سرطان و سایر بیماریهای مزمن است. چنین بیماریهایی منجر به افزایش تقاضا برای صنعت بیوتکنولوژی شده است که به نوبه خود منجر به تقاضا برای آنتی بادی مونوکلونال میشود. پیشرفت چشمگیر در فعالیتهای تحقیق و توسعه ژنومیک در کنار ظهور سیستم عاملهای ژنتیکی پیشرفته از نظر فنی نیز به طور عمده در رشد این بازار نقش داشته است. علاوه بر این، یکی دیگر از عوامل رشد بازار mAbs، مقرون به صرفه بودن فناوری مورد نیاز برای تحقیق در زمینه تولید آن است.
✅از دیگر عوامل موثر بر بازار میتوان به افزایش آگاهی در بین بیماران و پزشکان در مورد کاربردهای mAb درمانی، رونمایی از محصولات جدیدتر و بهتر ، تطبیق سریع آنتی بادیهای درمانی در بازارهای حساس به هزینه و تأیید سریع مقامات نظارتی برای درمانهای موفقیت آمیز اشاره کرد.
✅در کنار این عوامل، تصویب سریع mAb های پرفروش برای موارد مختلف نیز به عنوان عاملی در رشد بازار تلقی میشود. به عنوان مثال، داروهای معروف مانند Herceptin ، Avastin ، Rituxan و Remicade با گرفتن تایید از FDA برای درمان بیماری کرون، سرطان، آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو و غیره بازار را بیشتر تقویت میکند.
بیوتکنولوژی نیز همیشه بدون اشکال نیست!
❌یک اشکال داروهای فرموله شده از mAbs این است که ماهیت بسیار خاص و اهداف محدودی دارند. این به این دلیل است که آنها فقط با سلولها تعامل دارند و به داخل آنها نفوذ نمیکنند. این امر تا حدی بازار جهانی آنتی بادی مونوکلونال را مختل کرده است.
مشکل دیگر در استفاده از mAbs این است که برخلاف مولکولهای دارویی کوچک، نیاز به تزریق دارند.