ویدیو | چالشهای تولید آمفوتریسین B مبتنی بر لیپوزوم
هر فناوری، ویژگیهای منحصر به فرد و خاص خود را دارد و به هنگام مطالعه اقسام مختلف تکنولوژی، به طور طبیعی تفاوتهایی دیده میشود؛ اما در اغلب مواقع اهداف یکسان است. در خصوص فناوری استفاده از لیپوزوم ها در صنایع دارویی نیز، این مهم صدق میکند. اهداف اصلی این سیستم، شامل ایجاد شرایطی بهینه برای انتقال دارو، محافظت از ماده موثره اصلی دارو و به حداقل رساندن اثرات جانبی داروها میباشد.
لیپوزوم چیست؟!
🔹لیپوزوم عبارتســت از یک وزیکول میکروسکوپی شامل دو لایه فسفولیپیدی که یک فضای آبی را احاطه نموده است. ضخامت این لیپید دو لایه به طور معمول بین ۳ تا ۶ نانومتر است و لیپوزومهای تشکیل شده از آنها میتوانند قطری بین ۵۰ نانومتر تا ۵۰ میکرومتر داشته باشند.
🔹این فناوری بدلیل ویژگیهای خاص خود مورد توجه محققین و داروسازان قرار گرفته اند.
مراحل ساخت داروی آمفوتریسین B
🔸مراحل ساخت داروی آمفوتریسینB، شامل قرار گرفتن آمفوتریسینB در بین لایههای لیپیدی، هیدارته شدن ذرات لیپیدی، تشکیل وزیکولها بوده و در اخر با اعمال فشار بالا و همگن سازی، ذرات لیپوزوم را به حجم نانو میرسانند.
🔹داروی آمفوتریسین B ویژگیهای بسیار موثری برای از بین بردن عفونتهای قارچی دارد اما کاربرد آن به دلیل سمیتهایی که برای سیستم عصبی ایجاد میکند، محدود شده است. استفاده از لیپوزوم برای حمل و کپسوله کردن داروی آمفوتروسینB، کمک میکند تا دارو نتواند اثرات مخربی بر سیستم عصبی داشته باشد و خطر سمیت دارو را کاهش میدهد.
💢شرکت سیپلا(CIPLA) جز معدود شرکتهایی است که از تکنولوژی لیپوزومی به طور گسترده استفاده میکند.
در صفحه ویژه لیپوزوم بلاگ هنام، بیشتر با این تکنولوژی آشنا شوید!
در مهرماه سال ۱۳۹۷ فعالان و کارآفرینان صنایع نوین دارویی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شتابدهنده هنام فارمد را با هدف ورود به فضای کسب و کار توسعه فراوردههای نوین دارویی در محل کارخانه نوآوری آزادی تاسیس کردند.
هنام با خلق و کنار هم قرار دادن بخشهای مختلف زنجیره ارزش دارویی زیست بومی منحصر بفرد را ایجاد کرده است و مشتاقانه به دنبال فرصت همکاری با ایدهها، تیمها و شرکتهای نوآور و نوپا برای ایجاد آیندهای متفاوت است.
https://www.biochempeg.com/article/68.html