معرفی شرکت Roche /مجموعه معرفی صنعت داروسازی
کد مطلب: ۶۶۰۰۳
شرکت Roche، یک هلدینگ برجسته در صنعت دارو و بیوتکنولوژی میباشد. فریتز هوفمان- لاروش، در سال ۱۸۹۶، شرکت Roche را درکشور سوئیس تاسیس کرد. این شرکت، امروزه در سطح جهانی، دارای رتبه یک در نوآوری و رتبه ده در سرمایه گذاری می باشد. شرکت Roche، مسیر پر فراز و نشیبی را برای رسیدن به جایگاه امروزی طی کرده است. این شرکت، در زمان جنگ جهانی اول، دچار بحران مالی شد. سپس با مدیریت کارامد، بحران را پشت سر گذاشت. شرکت، در نتیجه تولید ویتامین، یک صعود غیرمنتظره را تجربه کرد. روشه با هدف افزایش تنوع محصولات، تحقیقات را گسترده تر کرد: و در این جهت، مراکز تحقیق و توسعه جدید ایجاد کرد.
شرکت روشه در مرحله بعد، وارد زمینه های تشخیصی شد.
هدف شرکت Roche، انجام آن چیزی است که بیماران در آینده بدان نیاز خواهند داشت. از این رو، انجام پروژه های مشترک و انتقال تکنولوژی را در راس کار خود قرار داد.
شرکت Roche بیش از یک قرن، با شعار بهبود حیات بیماران فعالیت کرده است. این شرکت با چندین مراکز نوآوری و نیز مراکز تحقیقوتوسعه، سهم بزرگی در توسعه صنعت داروسازی داشته است. شرکتRoche در سال ۲۰۱۹، در سطح جهانی، دارای رتبه یک در نوآوری و رتبه ده، در سرمایه گذاری است.
Roche برای رسیدن به این جایگاه، مسیر پر فراز و نشیبی را طی کردهاست. در این مقاله، مراحل برجسته این مسیر پرفراز و نشیب را بررسی خواهیم کرد.
سال ۱۸۹۶ – تاسیس شرکت Roche / توسعه اولین محصول
فریتز هوفمان-لاروش، موسس شرکت Roche، که در این امر پیشگام بوده است. وی در سال ۱۸۹۶، مصادف با انقلاب صنعتی اروپا، شرکت Roche را در شهر بازل کشور سوئیس تاسیس کرد. هوفمان اعتقاد داشت که آینده صنعت، از آن محصولات برند خواهد بود! وی تولید صنعتی دارو را گام اساسی برای مقابله با بیماری میدانست.
امروزه، Roche به عنوان شرکت راهبر در زمینه سلامت در جهان مطرح است.
برای نخستین بار، کارل شارجس – داروساز- و امیل سی بارل – شیمی دان – حضور ید در ترشحات تیروئید را نشان دادند؛ بدین وسیله، اولین انتشارت علمی و حق امتیاز برای شرکت Roche ثبت گردید. سپس محصول Aiodin، به عنوان اولین فراورده از سری محصولات مرتبط با تیروئید عرضه شد؛ در ادامه نیز، محصول Airol، برای نخستین بار توسط روشه تولید و عرضه گردید که یک ضدعفونی کننده زخم بود. شرکت نوپای Roche، امید بسیاری برای این محصول در بازار آلمان داشت؛ بنابراین کارخانه کوچکی در نزدیکی شهر گرنتساخ ( آلمان )، برای تولید آن احداث کرد.
سال ۱۸۹۷ تا ۱۹۱۴ – توسعه محصول شرکت Roche
کسب و کار شرکت Roche، به سرعت گسترش یافت و یک شعبه از شرکت، در شهر گرنتساخ، کشور آلمان ایجاد شد. در مرحله بعد، هوفمان، شراکت جدیدی را با کارل میروین آغاز کرد و تا سال ۱۹۱۴، شرکت Roche، دارای دفاتری در میلان، نیویورک، سن پترزبورگ و لندن بود.
اولین محصول شرکت، شربت سرفه غیر نسخه ای Thiocol بود. این شربت با اسانس پرتقال، یک موفقیت فوری محسوب میشد، که در سال ۱۸۹۸، با نام تجاری Sirolin به بازار عرضه گردید؛ سیرولین به مدت شصت سال در بازار دارویی باقی ماند، که این امر نشانه ی موفقیت این محصول بود.
شرکت Roche به سرعت رشد کرد. با کمک روشه، Max Cloetta، فرآورده ای خالص تولید کرد. این فراورده شامل تمامی گلیکوزیدهای قلبی برگ گیاه پنج انگشت بود. به علاوه، عاری از ترکیبات غیر ضروری بوده و اثربخشی یکنواختی را نیز نشان داد. شرکت Roche، این فراورده را با نام تجاری Digalen، در سال ۱۹۰۴ به بازار عرضه کرد. Digalen، دقیقا همان فراورده ای بود که جامعه پزشکی مدت ها در جست و جوی آن بود. این فراورده تا سال ۱۹۶۴ در بازار دارویی باقی ماند.
هم زمان با رشد و توسعه شرکت Roche، محصول Pantopon، از دسته بی حس کننده ها نیز، در سال ۱۹۰۹ به بازار عرضه گردید. به علاوه، محصول Sedobrol نیز از دسته داروهای ضد صرع، در سال ۱۹۱۲ وارد بازار شد.
محصول شرکتRoche محصول شرکتRoche محصول شرکتRoche
سال ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۷ – زمان بحران و پاسخ شرکت Roche
جنگ جهانی اول انعکاس مخربی برای شرکت Roche به همراه داشت. محصولات روشه در آلمان تحریم شدند. شعبه بازل ( سوئیس ) دچار انزوا گشت. در این میان نیز، شرکت روشه، بازار دارویی روسیه را در انقلاب سال ۱۹۱۷از دست داد. به علاوه، تبادلات خارجی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافت. درنتیجه این رویداد ها، شرکت Roche دچار بحران مالی شد: در پاسخ به این بحران، Roche به طور قانونی به یک شرکت محدود، تغییر ماهیت داد.
سوگواری بعدی روشه، در غم از دست دادن پدر و بنیان گذارش، در سال ۱۹۲۰ رقم خورد. در آن سال، فریتز هوفامن، بنیان گذار شرکت Roche، به دلیل بیماری کلیوی درگذشت. این اتفاق ناگوار، روشه را از داشتن موسسی پویا و برجسته محروم کرد. سپس، امیل سی بارل به عنوان مدیر اجرایی شرکت Roche انتخاب شد.
” هافمن کسی بود که در هر گام، جهت حرکت شرکت را ارزیابی میکرد.
بارل در ستایس هافمن
با دیدگاه، انرژی بی پایان و نیک بینی اش، شرکت را به مفاهیم بزرگتر و بهتر سوق میداد. “
در همین رابطه در هنام بخوانید: مرکز نوآوری شرکت Roche | معرفی صنعت داروسازی
تابش نور امید
در سال ۱۹۲۰، مارکوس گوگنهایم، مطالعه ای کلاسیک در زمینه ی آمین های بیوژنیک منتشر کرد. هم زمان، شرکت Roche نیزامور مربوط به بازاریابی ترکیبات بیوشیمیایی را آغاز کرد.
این ترکیبات شامل آمینواسیدها، پپتیدها، پروتئین ها، گلیکوزیدهای قلبی، ویتامین ها و هورمون ها بودند. در آن برهه، این فعالیت ها، چون نور امید تلقی می شد. سپس شرکت Roche، تمامی این ترکیبات را که حاصل از نتایج تحقیقات بودند، برای نخستین بار تولید کرد: در نهایت جایگاه Roche در کمیته علمی افزایش یافت.
در مراحل بعد، در سال ۱۹۲۷، گوگنهایم مطالعه بر روی ویتامین B1 را آغاز کرد. سرانجام، ویتامین B1 نیز در Roche تولید شد.
سال ۱۹۲۸ تا ۱۹۴۴ – شرکت Roche ، تولیدکننده اصلی ویتامین
شرکت Roche، با مدیریت بارل، توانست بحران را پشت سرگذارد. در واقع شرکت یک صعود غیرمنتظره را در نتیجه تولید ویتامین تجربه کرد. این موفقیت منجر شد تا روشه بار دیگر توسعه یابد.
به علاوه، شرکت با اولین سرمایه گذاری در نیویورک و ناتلی، با تعهد قوی به بازار دارویی آمریکا، فصلی جدید را آغاز کرد.
شرکت Roche، دفاتر در نیویورک را توسعه داد، همچنین کارخانه جدیدی در ناتلی برای تولید طیف وسیعی از محصولات ایجاد کرد؛ این اقدامات، با هدف سرمایه گذاری در امریکا صورت پذیرفتند.
پس از انتقال به ناتلی، لیست محصولات در آن، شامل باربیتورات ها از جمله Allonal بود.
در ادامه توسعه محصولات، تادئوش روزهویچ، برنده نوبل سال ۱۹۵۰، روشی برای سنتز ویتامینc به روشه پیشنهاد کرد. سپس در حدود یک سال بعد، اولین ویتامین سی با برند Redoxan وارد بازار شد. شرکت Roche، همچنین ویتامین ها A، B1، B2، E و K1 را تولید میکرد. در حقیقت، این شرکت به تولیدکننده اصلی ویتامین ها تبدیل شد؛ و تا سال ۱۹۳۸، ویتامین B1 با برندBenerva، ویتامین B2 با برند Beflavin، ویتامین E با برند Ephynal و مولتی ویتامین با برند Nestrovit، نقطه اتکا شرکت بودند.
تادئوش روزهویچ، برنده نوبل سال ۱۹۵۰ کارخانه جدید Roche در ناتلی
سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۴ – بهبود تولید
در این برهه زمانی، تولید ویتامین افزایش یافت. محصولات جدید، جایگاه Roche را به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی ویتامین قدرتمند کردند. اما برای جلوگیری از وابستگی زیاد به ویتامین، شرکت Roche، به طور هم زمان، میزان تحقیق و پژوهش را نیز افزایش داد. این تشدید تحقیقات موجب افزایش تنوع محصولات شرکت شد. محصولات شرکت شامل ترکیبات آنتی میکروبیال، ضدافسردگی و شیمی درمانی برای سرطان بودند. در طول این زمان، پژوهشگران شرکت Roche، یک ترکیب از دسته بنزودیازپین ها را یافتند.
این ترکیب، علی رغم اثرات تسکین دهنده، عوارض گیجی و خواب الودگی نداشت.
Roche در سال ۱۹۴۵، شرکت پنتن را ایجاد کرد. روشه در این سال به شرکت های آرایشی نیز پیوست.
در همین رابطه در هنام بخوانید: تاریخچه شرکت بایر | مجموعه معرفی صنعت داروسازی
۱۹۶۵ تا ۱۹۷۸ – گسترش تحقیق و توسعه/ ورود به زمینه تشخیص
اولین مرکز تحقیق و توسعه Roche
شرکت Roche، با موفقیت در زمینه بنزودیازپین ها، به جلو پیش رفت. همچنین، در تمام طیف سلامت دارای تنوع گردید. سپس، بخش بیوالکترونیک برای توسعه ابزار پزشکی الکترونیک در سوئیس و امریکا ایجاد گردید. به علاوه، این بازه ی زمانی، آغاز فعالیت های Roche در پژوهش های زیست پزشکی بود. شرکت روشه، انستیتو بیولوژی مولکولی را در ناتلی ایجاد کرد. انستیتو بیولوژی مولکولی، اولین مرکز تحقیق و توسعه شرکت Roche بود.
سپس، انستیتو ایمونولوژی در بازل و مرکز تحقیقات ژاپنی[۱] در ژاپن ایجاد شدند.
ورود به بازار تشخیص
در ناتلی، بخش جدیدی در زمینه تشخیص ایجاد گردید؛ بدین طریق، Roche وارد بازار تشخیص شد. در حقیقت، ایجاد بخش محصولات تشخیصی در سال ۱۹۶۸، آغاز ورود روشه به دوره جدیدی بود.
Roche وارد بازار تشخیص شد. مراکز تحقیق و توسعه شرکت Roche
محصول برتر شرکت Roche
Madopar، دارو ضدپارکینسون، موفق به دریافت Prix Galien در سال ۱۹۷۴ شد. این اولین جایزه از ۲۷ جایزه شرکت Roche بود. این افتخار به دلیل نوآوری و ایجاد ارزش در دارودرمانی، به روشه تعلق گرفت.
۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ – بازسازی، حرکت رو به جلو در توسعه محصولات جدید
شرکت Roche ساختار سازماندهی شده ی خود را مشخص کرد. سپس ایجاد واحدهای کسب و کار اختصاصی را آغازکرد. به علاوه، فعالیت های همکاری، در جهت مالکیت و واگذاری نیز انجام پذیرفت. پس از بازآرایی، Roche با چهار هسته اصلی کسب و کار، به فعالیت ادامه داد.
این چهار هسته اصلی شامل بخش دارویی، ویتامین ها و مواد شیمیایی، موارد با کاربرد تشخیصی، اسانس و عطر بودند.
در همین رابطه در هنام بخوانید: معرفی مراکز تحقیق و توسعه شرکت Roche
توسعه محصولات جدید
در سال ۱۹۸۰، در بخش زیست مولکولی Roche، اینترفرون الفا خالص جداسازی شد. شعبه ناتلی شرکت Roche و شرکت Genentech، یک پروژه مشترک برای تولید نسخه مهندسی ژنتیک این ترکیب را آغاز کردند. Genentech یک شرکت بیوتک در سن فرانسیسکو بود.
Rocephin یک انتی بیوتیک از دسته سفالوسپورین ها، در سال ۱۹۸۲، تنها بعد از ۴ سال از اکتشاف آن، در سوئیس عرضه شد؛ که این محصول تا سال ۱۹۸۷، بیشترین فروش را داشت.
در بخش تشخیص، Roferon-A اولین داروی مهندسی ژنتیک روشه بود که وارد بازار شد.
سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۰ – شرکت Roche
نوآوری در تشخیص
به دلیل تعهد Roche به پژوهش و نوآوری، این شرکت ایجاد پیشرفت های یکنواخت را در زمینه دارو درمانی ادامه داد. تلاش های روشه منجر به جایگزینی درمان های بیشتر و کاهش میزان بستری بیماران گردید.
روشه در سال ۱۹۹۱، تمامی حقوق بازار جهانی PCR را از شرکت Cetus دریافت کرد؛ این تکنیک می توانست مقادیر ناچیز محتوای ژنتیکی را تشخیص دهد. به علاوه، مسیر را برای توسعه تست های تشخیصی هموار می کرد؛ تست هایی که برای طیف وسیعی از موارد تحقیقاتی و درمانی، سریع، حساس و اختصاصی بودند. در ادامه نیز، محصولات متنوعی در زمینه تشخیص عرضه شد؛ برای نمونه، Accutrend و Accu-Chek، محصولات نوآورانه در زمینه مدیریت دیابت و تست های بدون درد برای افراد دیابتی بودند که در آن زمان عرضه شدند.
نوآوری در درمان سرطان
Roche در اواسط ۱۹۹۰ انواعی از داروهای نوآورانه را در درمان سرطان توسعه داد.
Herceptin و MabThera از جمله ی دارو های ضد سرطان بودند که توسط روشه عرضه شدند. همچنین دارو Invirase، اولین مهارکننده HIV-پروتئاز در سال ۱۹۹۹ عرضه گردید که موفق به دریافت جایزه Prix Galien در سال ۲۰۰۴ شد.
سپس Valcyte و Fuzeon برای درمان HIV عرضه شدند.هم چنین در همان سال، دارو Tamiflu به بازار عرضه شد؛ این دارو یک ضدویروس بود که برای پیشگیری و درمان انفولانزا تجویز می گردید.
دارو Tamiflu نوآوری در درمان سرطان/شرکتRoche
توسعه شرکت
در سال ۱۹۹۴، شرکت Syntex به روشه پیوست؛ این امر موجب شد تا جایگاه Roche در بازار امریکا و جهان قدرتمند شود. این قدرت باعث تداوم استراتژی Roche، درجهت تمرکز بر هسته کسب و کارش شد. در سال ۱۹۵۵، Syntex به یکی از مراکز تحقیق و توسعه روشه، تحت عنوان Roche Bioscience تبدیل شد. سپس در سال ۱۹۹۸، روشه، شرکت Boehringer Mannheim را جذب کرد؛ این امر، شرکت Roche را در بازار محصولات تشخیصی، در صدر جهان قرار داد.
Roche، مرکز تحقیقات بالینی جهانی در فرانسه ایجاد کرد.
این مرکز مسئول انجام کارآزمایی های بالینی در سطح جهان بود که به تدریج توسعه بیشتری یافت. پس از طی سال های توام با موفقیت، انستیتو بازل فعالیت خود را از زمینه ایمونولوژی به ژنتیک، تغییر داد.
این تغییر فعالیت، با هدف درک اساسی عملکرد ژن و نقش آن در بروز بیماری ها صورت گرفت.
رکت Syntex به روشه پیوست جذب شرکت Boehringer
سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ – شرکت Roche
نوسازمانی برای تمرکز و رهبری جهانی در زمینه بیوتکنولوژی
Roche، به منظور تشدید تمرکز بر سلامت، کسب کار مربوط به اسانس، عطر، ویتامین ها و مواد شیمیایی را منحل کرد. در حقیقت، در حال حاضر روشه، به دلیل تخصص در دو زمینه اصلی تشخیص و دارودرمانی، در میان شرکت های برجسته جهانی مرتبط با سلامت قرار می گیرد.
توانایی Roche در زمینه بیوتکنولوژی نیز، زمینه را برای بروز نواوری ها در سلامت فراهم می کند.
یکی از این نوآوری ها، پزشکی شخصی یا personalized healthcare است.
این نوآوری نقش مهمی در آینده ی دارویی دارد.
فعالیت های پژوهشی جهانی
در سال ۲۰۰۴، Roche یک مرکز تحقیق و توسعه در شانگهای کشور چین ایجاد کرد؛ شرکت Roche و Chugai به منظور ایجاد شرکت دارویی وابسته به پژوهش در ژاپن، با هم متحد شدند.
ژاپن دومین بازار دارویی بزرگ جهان است.
سرمایه گذاری جدید با ادغام Nippon Roche و Chugai در سال ۲۰۰۲ ، تحت عنوان Chugai Pharmaceutical Co. Ltd. شکل گرفت.
مبارزه با سرطان
Avastin، اولین دارو از دسته داروهای نوآورانه، برای درمان سرطان کولورکتال متاستاتیک است؛ این دارو در سال ۲۰۰۴ عرضه شد؛ Tarceva، داروی جدید دیگر از دسته ضدسرطان است. این دارو نیز توسط Roche عرضه گردید.
جذب تکنولوژی جدید
در سال ۲۰۰۵، Roche تکنولوژی مربوط به بیوتکنولوژی Glycart را از شرکت Swiss Biotech خریداری کرد.
این امر موجب افزایش تخصص روشه در تحقیقات مرتبط با آنتی بادی شد. تکنولوژی GlycArt، اثربخشی آنتی بادی را بهبود می بخشید.
با افزایش نیاز به داروهای نوآورانه، Roche ظرفیت خود را برای تولیدات بیوتکنولوژی در بازل و آلمان توسعه داد.
سال ۲۰۰۷ تا امروز – شرکت Roche
حرکت رو به جلو در پزشکی شخصی
شرکتRoche ، در زمینه دارو و تشخیص، توانمند است؛ به علاوه، درک عمیقی از بیولوژی مولکولی دارد.
ترکیب این دو مزیت، موجب شد تا شرکت Roche، پزشکی شخصی را در مرکز استراتژی کسب وکارش قرار دهد.
شرکتGenentech، در سال ۲۰۰۷، به طور کامل به شرکت روشه پیوست؛ درنتیجه ادغام سهام این دو شرکت، بزرگترین شرکت بیوتکنولوژی جهان شکل گرفت و هدف آن، استفاده از اطلاعات ژنتیکی انسان، برای توسعه دارو بود.
تقویت زمینه تشخیص
شرکت Roche در سال ۲۰۰۸، شرکت Ventana را جذب کرد؛ این شرکت، در تولید ابزار و معرف های تشخیصی متخصص بود. این مشارکت، نقطه اتکا برای تقویت زمینه های تشخیصی شرکت Roche محسوب می شد.
شرکت Roche، سیستم تشخیصی با عملکرد بالا، تحت عنوان cobas 8000 را عرضه کرد.
این سیستم میتوانست، تعداد ۸۴۰۰ تست را در هر ساعت پردازش کند. در ادامه نیز این شرکت، اولین تستHPV، برای بررسی سرطان cervical را عرضه کرد؛ این تست موفق به دریافت جایزه Prix Galien برای بهترین تست تشخیصی در سال ۲۰۱۳ شد. به علاوه چند تست جدید برای شناسایی انواع مختلف سرطان عرضه گردید؛ این تست ها شانس درمان موثر در آینده را افزایش خواهند داد؛ برای مثال، تست CINtec PLUS cytology یکی از این تستهاست که برای تشخیص زودهنگام سرطان cervical به کار میرود. همچنین این تست، میتواند مواردی که توسط پاپ اسمیر شناسایی نشده اند را نیز غربالگری کند.
درمان های جدید شرکت Roche
شرکت Roche، محصول Actemra را عرضه کرد. این دارو، مسیر جدیدی برای درمان ارتریت روماتوئید محسوب می شد.
در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، شرکت Roche انواعی از داروهای نوآورانه برای درمان انواع خاصی از سرطان ها را عرضه کرد. برای نمونه، دارو Erivedge در ابتدا برای سرطان basal cell، داروی Gazyva برای لوسمی عرضه شدند. داروهای Perjeta و Kadcyla، از دسته داروهای متصل به آنتیبادی بودند که تائید شدند.
Actemra، دارو جدید برای ارتریت روماتوئید داروهای نوین ضد سرطان
از بحران جنگ جهانی اول تا دریافت جایزه محصول برتر!
شرکت Roche، مسیر پر فراز و نشیبی را برای رسیدن به جایگاه امروزی طی کرده است. این شرکت، در زمان جنگ جهانی اول، دچار بحران مالی شد. سپس با مدیریت کارامد، بحران را پشت سر گذاشت.
https://www.roche.com/about/history.htm