موشکافی استارتاپ های فعال در حوزه سرطان معده، نقش استارتاپ های ایرانی چیست؟
- تازههای استارتاپ سلامت و فناوری
honamBlgAdmin
- تیر ۲۵, ۱۳۹۹
- 0
- 839
- 6 دقیقه زمان مطالعه
در این مقاله میخوانیم که سرطان چیست، چرا سرطان معده از اهمیت ویژه ای برخوردار است، با استارتاپ های حوزه سرطان آشنا میشویم و به معرفی استارتاپ های فعال در حوزه سرطان معده میپردازیم. با تیم تحلیلی دارو و سلامت هنام تا پایان این مقاله همراه باشید.
سرطان چیست؟
سرطان هنگامی آغاز میشود که سلول های بدن بیش از اندازه رشد میکنند. تقریبا تمامی سلول های بدن ممکن است سرطانی شوند و میتوانند به قسمت های مختلف بدن منتشر شوند.
با سرطان معده آشنا شویم
سرطان معده یکی از انواع کشنده سرطان بوده که طبق پیش بینی انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۲ میلادی :
- ۲۷،۶۰۰ مورد سرطان معده تشخیص داده میشوند ( که این تعداد ۱۶،۹۸۰ نفر در مردان و ۱۰،۶۲۰ نفر در زنان میباشد.)
- حدود ۱۱،۰۱۰ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری فوت خواهند کرد. ( ۶،۶۵۰ نفر مردان و ۴،۳۶۰ نفر زنان)
سرطان معده بیشتر افراد سالمند را درگیر میکند. میانگین سنی افراد تشخیص داده شده مبتلا به این بیماری، ۶۸ بوده است. حدودا ۶ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری سن بالا ۶۵ و یا بالا تر داشته است ; ریسک ابتلای مردان بیشتر از زنان بوده است.
تا اواخر دهه ی ۱۹۳۰، سرطان معده بیشترین تعداد مرگ و میر در مبتلایان به سرطان را باعث میشد. اما اکنون این ارقام کاهش یافته که دانشمندان دلیل آن را در دو بخش میدانند:
- دسترسی بهتر به سبزیجات و میوهجات تازه و کاهش مصرف غذا های نمک سود شده و دودی.
- استفاده از آنتی بیوتیک جهت درمان عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری که از دلایل عمده ی ایجاد سرطان معده است.
جهت آشنایی بیشتر با سرطان معده، دلایل ایجاد آن و درمان اینجا کلیک کنید.
طبق اظهارات سازمان جهانی بهداشت(WHO) دلایل مرگ و میر بالا در سرطان به سه بخش کلی :
- تشخیص دیرهنگام
- مقاومت به درمان
- مراقبت های دشوار پس از درمان
تقسیم میشوند. به همین دلیل استارتاپ های بسیاری در هر یک از این حیطه ها در حال فعالیت هستند تا این بیماری را ریشه کن کرده و مرگ و میر ناشی ازین بیماری را کاهش دهند. در ادامه به معرفی چند نمونه از استارتاپ های موفق ایران و جهان میپردازیم.
استارتاپ های فعال در حوزه سرطان
خوشبختانه، با ورود استارتاپ ها به حیطه سرطان راه حل های جدیدی شامل، الگوریتم های تشخیص بیماری، پلتفرم های هماهنگی مراقبت و درمان های فعال شونده بوسیله تلفن همراه، انقلابی در پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان اتفاق افتاد. در ادامه به معرفی برخی از بزرگترین استارتاپ ها در هر زمینه میپردازیم
استارتاپ های فعال در حوزه پیشگیری از سرطان
- GenID Solutions ـ در گذشته مردم بدون توجه به سرطان که در ژنتیک آنها نهفته بود، به فعالیت های خود میپرداختند. این رویه تا هنگامی ادامه مییافت که برای درمان دیر شده بود. این استارتاپ با استفاده از الگوریتم خود که سوابق پزشکی بیمار را بررسی میکند، به پزشک اطلاع میدهد که ایا بیمار نیاز به تست های ژنتیکی برای تشخیص سرطان ها ارثی دارد یا خیر. با استفاده ازین تکنولوژی، میتوان با اطلاع از ریسک ابتلا به بیماری از آن جلوگیری به عمل آورد.
- Gaurdant Health ـ تست خون ساده ای که عرصه ی جدیدی در مدیریت سرطان بوجود آورد. این کیت تنها تستی است که بدون نیاز به بیوپسی, ژنوم های تومور را ردیابی کرده و گزینه های درمان انتخابی ارائه میدهد.
استارتاپ های فعال در حوزه ی درمان سرطان
- Moderna Therpeutivs ـ این استارتاپ از پیشرو های تولید دارو با استفاده از mRNA میباشد. این پلتفرم تولید داروهای نوین بیشتر با هدایت سیستم سلولی تولید هر نوع پروتئینی توسظ سلول را القا و یا کنترل میکنند. این پروتئین ها میتوانند خواص درمانی داشته باشند.
- BioNTech ـ این استارتاپ با تمرکز بر تولید درمان های بر اساس ایمونوتراپی باعث ایجاد انقلابی در درمان سرطان شده است.
- ADC Therapeutics ـ این استارتاپ با تمرکز بر توسعه ی داروهای بر پایه ی آنتی بادی برای درمان سرطان های خونی و غیرخونی داروی جدیدی را تولید کرده اند که به صورت انتخابی به آنتی ژن ها سرطانی متصل شده و سلول های سرطانی را میکشد.
استارتاپ های فعال در حوزه ی مراقبتی
- Flatiron Health ـ بالا بردن سرعت مبارزه با سرطان به هماهنگی تمام سیستم نیاز دارد. محصولات این استارتاپ انکولوژیست ها، هیات علمی، بیمارستانها، محققان علوم زیستی و رگولاتوری ها را در یک پلتفرم به هم متصل میکند.
- My People Health ـ جهت کمک به افرادی که در ریسک ابتلا به سرطان هستند و افرادی که مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده اند، پلتفرم متمرکز بر مراقبت تهیه شده است. مدیر این استارتاپ در این خصوص می گوید که ما برای هدایت افراد نقشه هایی تهیه کرده ایم که تا زمانیکه به آن نیاز دارید شما را در مسیر سیستم سلامت هدایت میکند.
- Savor ـ سرطان باعث میشود که افراد تغدیه مناسبی نداشته باشند. این استارتاپ با رویکرد تمرکز بر تغذیه با سرطان مبارزه میکند. با در خدمت گرفتن تکنولوژی مناسب، شرکت از متخصصان تغذیه ی انکولوژی به صرت خصوصی برا هر بیمار پروفایل غذایی جدایی تبیین میکند.
استارتاپ ها فعال در حوزه ی سرطان معده
در مبارزه با سرطان معده، تشخیص زودهنگام و داروهای مناسب جهت درمان سرطان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و باعث کاهش آمار مرگ و میر میشود. لذا استارتاپ ها با فعالیت در این حوزه به بهبود این دو حیطه کمک نموده اند.
- استارتاپ دارویی توسان ـ این استارتاپ با کار بر روی دارویی جدید تحت عنوان CPP-1X اعلام نمود که مطالعات در مورد این دارو را به فاز ۲ برده است. از آنجایی که در حال حاضر هیچ دارویی اختصاصا برای سرطان معده استفاده نمیشود انستیتو سرطان آمریکا با همکاری دانشگاه Vanderbilt به کار بر روی این دارو به عنوان درمان سرطان معده ادامه میدهند.
- استارتاپ تشخیصی در توکیو ـ این استارتاپ در مرحله دوم مطالعات توانسته است که سرطان معده را با کمک هوش مصنوعی سریعتر تشخیص دهد.
در اخر به معرفی استارتاپ ایرانی در حوزه ی سرطان میپردازیم:
شرکت دانش بنیان فناوری نانو دارو البرز
شرکت فناوری نانودارو البرز اولین تولید کننده نانوحامل های دارویی و از پیشگامان صنعت نانوداروی کشور است که با رویکرد تولید محصولات جدید دارویی نقش مهمی در صنعت داروسازی کشور ایفا می کند. این شرکت در سال ۱۳۹۴ با هدف تولید نانوداروهای شیمیایی و گیاهی در سطح کیفی منطبق بر استانداردهای بین المللی و با بهره مندی از دانش متخصصین و اساتید بنام دانشگاه فعالیت خود را آغاز نمود.